Història

 
La primera manifestació sardanista de la que es te constància a Martorell data de l’any 1907, quan l’Orquestra Planas interpreta una ballada de sardanes al carrer Mur. No és, però, fins al 1930 que neix la primera entitat sardanista, el Foment de la Sardana, que va desaparèixer durant la guerra.

L’any 1976, un grup de dansaires de la colla local van crear la Secció Sardanista de Martorell, que des d’aleshores manté l’activitat sardanista a la vila.

L’any 1978, un grup de membres de la Secció pugen per primer cop una senyera a la muntanya de les Torretes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Aquest s’ha convertit en un dels actes amb més afluència i més rellevant de l’11 de setembre a Martorell.
L’any 1988 es crea l’Aplec del Roser, la Festa Major del sardanisme local, que cada any, per les Festes del Roser, aplega centenars de dansaires ballant tot el dia. Originalment es va celebrar a la Pista-Jardí d’El Progrés fins a l’any 2012 que es va traslladar a la plaça de l’Església.
Ciutat Pubilla
L’any 1993 Martorell va ser proclamada Ciutat Pubilla de la Sardana, que va omplir els carrers i places del municipi de sardanes al llarg de tot un any, convertint Martorell en la capital del sardanisme.
Entre altres, es va inaugurar el Monument a la Sardana del passeig de Catalunya, es va enregistrar el 3r volum de Sardanes a Martorell, es va crear una Mascota del Pubillatge i una caravana de relleus de Mollet a Martorell per a portar la Flama de la Sardana.
Actualment, la Secció Sardanista de Martorell està adherida a:
 
 
Secció Sardanista de Martorell

Vols estar al dia de la nostra actualitat?

Subscru-te al nostre butlletí electrònic

Ja estàs subscrit correctament!

Secció Sardanista de Martorell

Vols estar al dia de la nostra actualitat?

Subscru-te al nostre butlletí electrònic

Ja estàs subscrit correctament!

Pin It on Pinterest