25 anys de Martorell Ciutat Pubilla de la Sardana

03/04/18Activitats, Secció

L’any 1993 Martorell va ser proclamada Ciutat Pubilla de la Sardana i durant tot un any, va esdevenir el centre neuràlgic del sardanisme.

Aquest any es celebren 25 anys d’aquesta efemèride, i la Secció Sardanista de Martorell ha preparat un seguit d’actes per tal de commemorar-ho.

La primera part d’aquests actes es realitzarà aquest proper mes d’abril. El primer de tots serà la presentació del llibre “Això no és una biografia de Pep Ventura” de la musicòloga olesana Anna Costal, el proper dia 17 d’abril a les 18.00 h a la Biblioteca Martorell.

Un dels actes centrals d’aquesta celebració serà el concert per a dues cobles i percussió que es realitzarà el proper 21 d’abril a les 19.00 h a la Sala Teatre d’El Progrés amb les cobles Marinada i Mil·lenària i la percussió de Xavier Canals i Arnau Cortadella. La direcció anirà a càrrec del mestre martorellenc Dani Gasulla i Porta i serà presentat per qui ho va fer fa 25 anys, Eduard Pujol. En aquest concert es tornarà a interpretar, després de 25 anys de la seva estrena, La Llegenda del Pont del Diable, poema simfònic per a 23 instruments escrit pel mestre Tomàs Gil i Membrado. També es comptarà amb l’estrena d’una obra basada en la música de John Williams composta pel mestre Dani Gasulla i Porta. L’acte també servirà per homenatjar totes aquelles persones que van fer possible el pubillatge l’any 1993.

Finalment, el proper 1 de maig, dia en que es compliran els 25 anys de la proclamació de Martorell Ciutat Pubilla de la Sardana 1993, es farà una ballada de sardanes al Monument a la Sardana (ps. de Catalunya) a les 11.30 h amb la cobla Marinada. A la mitja part, es farà la inauguració de la restauració del Monument a la Sardana. Un cop finalitzada la ballada, es farà un dinar de germanor al restaurant Aqqua.

Aquest actes es complementaran amb els que l’entitat ha programat dins la Fira de Primavera de Martorell. Hi haurà la tradicional ballada de sardanes el diumenge de Fira dia 29 d’abril a les 12.00 h a la plaça de l’Església a càrrec de la cobla Vila d’Olesa. Com a novetat, l’Ajuntament de Martorell amb la col·laboració de la Secció Sardanista, La Xarxa i Joventuts Musicals de Martorell, ha programat l’espectacle infantil Tututs! de la cobla Bisbal Jove el dilluns 30 d’abril a les 12.00 h a El Progrés.

 

La imatge

El dissenyador martorellenc Lluís Cintas és l’encarregat de la part gràfica del projecte. Per a recrear la celebració ha creat un logotip format per una anella de dansaires amb el mateix disseny de l’anella que culmina el monument a la sardana de Martorell i que també va decorar les torxes dels relleus de la caravana de la sardana 1993. Dins l’anella es pot llegir el text “25 anys Martorell Ciutat Pubilla” i els anys “1993-2018”. Aquesta serà la imatge de la efemèride que acompanyarà tots els actes de la Secció Sardanista aquest 2018.

Secció Sardanista de Martorell

Vols estar al dia de la nostra actualitat?

Subscru-te al nostre butlletí electrònic

Ja estàs subscrit correctament!

Secció Sardanista de Martorell

Vols estar al dia de la nostra actualitat?

Subscru-te al nostre butlletí electrònic

Ja estàs subscrit correctament!

Pin It on Pinterest