Nova Senyera a les Torretes

24/04/22Activitats

La Secció Sardanista de Martorell engega una campanya de micromecenatge per tal de confeccionar una nova senyera per desplegar a la muntanya de les Torretes per la Diada Nacional de Catalunya.

Degut al pas del temps i a diverses bretolades sofertes, s’ha vist la necessitat de confeccionar una nova senyera per seguir endavant aquesta tradició que agrupa més de 400 persones cada 11 de Setembre a la nostra muntanya.

Per tal d’aconseguir fons, es posaran a la venda els fragments de la senyera original en paquets de 9 (5 grocs i 4 vermells). Aquests lots es podran aconseguir a les activitats que organitzi la Secció a partir d’aquest diumenge a la ballada de sardanes que es farà en motiu de la Fira de Primavera a partir de les 11.30 h a la plaça de l’Església a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat. També es podran trobar a la Llibreria Miró (c. Santacana, 12).

L’any 1978, arran d’un article de Josep Maria Espinàs al diari Avui on suggeria “que al cim de cada muntanya de cada poble hi hauria d’haver una senyera…”, els components de la colla Entre Amics van confeccionar una primera senyera de 25 metres de llarg i 1,20 metres d’ample.

Després de les primeres edicions, la roba de la senyera es va malmetre molt i es va veure la necessitat de realitzar-ne una de nova. A través de subscripció popular, es va fer una senyera de 50 metres de llarg i 14,5 d’ample que s’ha desplegat fins a 2021 i que ara, qui vulgui, en podrà tenir un fragment a casa.

Durant les properes setmanes s’habilitarà un apartat específic al web sardanesamartorell.cat amb tota la informació de la campanya, que compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Martorell.

Nova Senyera a les Torretes
Secció Sardanista de Martorell

Vols estar al dia de la nostra actualitat?

Subscru-te al nostre butlletí electrònic

Ja estàs subscrit correctament!

Secció Sardanista de Martorell

Vols estar al dia de la nostra actualitat?

Subscru-te al nostre butlletí electrònic

Ja estàs subscrit correctament!

Pin It on Pinterest