Daniel Gasulla guanya el 2n premi del 8è Concurs de Composició de Sardanes Vila d’Amer

17/07/18Compositors Locals

El compositor martorellenc Daniel Gasulla ha guanyat el 2n premi del jurat al 8è Concurs de Composició de Sardanes Vila d’Amer ‘Memorial Pere Fontàs’ per la peça A la llera del Brugent. El guanyador del premi del jurat i del públic ha estat el lleidatà Antoni Serra amb la sardana Xiulet de cargolina. Els premis d’aquest certament bianual es van lliurar el passat dissabte, 14 de juliol, a l’Absis del Monestir d’Amer.

D’entre la vintena de sardanes presentades al concurs, el jurat va seleccionar-ne cinc de finalistes, que van ser interpretades en concert dissabte per la cobla Ciutat de Girona. Durant l’acte de lliurament, es va fer una ballada de tres sardanes d’autors amerencs: La faràndula de Brugent de Jesús Bosch, Amunt i endavant de Pere Fontàs i Aires amerencs de Pere Fontàs.

El martorellenc Daniel Gasulla ja va guanyar el 2n premi popular d’aquest concurs l’any 2016 amb la sardana Serrat de folguerons. Pel compositor, “ser finalista ja és tot un èxit, però guanyar un premi per segona edició consecutiva és un goig i em fa molt content”.

A la llera del Brugent “és una sardana eminentment musical, harmònica, no tan pensada per ballar. Vaig pensar seduir el jurat amb unes sonoritats dures i modernes, allunyades de la sardana habitual o més popular. Vaig estar molt de temps preparant-la i variant-la, fins que vaig trobar la sonoritat de volia”, ha explicat.

La comissió organitzadora del Concurs de Composició de Sardanes Vila d’Amer l’integra l’Ajuntament d’Amer, l’Agrupació Sardanista Amer i el Grup Excursionista Amerenc Esquelles. El concurs  vol ser un homenatge i record al compositor amerenc Pere Fontàs.

Secció Sardanista de Martorell

Vols estar al dia de la nostra actualitat?

Subscru-te al nostre butlletí electrònic

Ja estàs subscrit correctament!

Secció Sardanista de Martorell

Vols estar al dia de la nostra actualitat?

Subscru-te al nostre butlletí electrònic

Ja estàs subscrit correctament!

Pin It on Pinterest